tisdag 31 maj 2011

Ingen kärnkraft i Tyskland efter 2022 bra eller dåligt?

Nu gläds ju (mp) och miljöorganisationer både i Sverige och på vissa ställen utomlands åt att Tyskland skall stänga sina kärnkraftverk senast 2022 !! Nåväl vad kommer elen att kosta? Kommer Tyskland att importera el och i vilken omfattning? Kommer dom att köpa mera Rysk gas och påverkar det miljön? Kommer dom att ELDA mera brunkol och hur bra är det för miljön? Således undrar jag är detta speciellt KLOKT eller speciellt BRA för miljön TOTALT sett eller har Tyskland gått på linjen "skrikig" opposition "risk" att inte återväljas då "skiter" vi allt sunt förnuft och handlar för att få sitta kvar vid "köttgrytorna"?

4 kommentarer:

 1. En mycket bra fråga att besvara.
  Våra vänner "tyskarna" vill för allt i världen inte ha kärnkraft!
  Dom vill ha allt ekologiskt.
  Men, sen... där är vi oense.. vad händer sen?
  Där har du nöten i skalet!

  SvaraRadera
 2. Ja ALLA vill ju ha miljövänlig el bara (ofta) inte hemma hos sig själva! Varifrån får vi el när det inte blåser? Eller när inte solen skiner! Framförallt tar det TID,TID och TID så att hasta fram beslut idag INNEBÄR stora påfrestningar för Företag(arbetstillfällen) högre elpriser du och jag och många andra samt mycket utsläpp OCH vem vill vara Beroende av Putin?

  SvaraRadera
 3. Verkar inte klokt att byta ut det mot kol och gas mm. Men vem vet de kanske har någon aktie i Italienarens underverk ? Man får ju hoppas det annars kanske det inte blir några el-bilar sålda där .

  Snygg sida

  Mvh
  l-hs

  SvaraRadera
 4. L-hs ja det bjuder dom på (sidan) i Tyskland har ju detta varit på tapeten förut och efter klimatlarmen lugna man ner sig så Tsunami i Japan och vips skall det lösas på någon annans bekostnad (miljön?) den som lever får se kul att du dyker upp här!

  SvaraRadera