fredag 15 juli 2011

Längre straff utan VÅRD löser det problemen?

Nu föreslår någon från(fp) längre och hårdare straff för återfall vad gäller att köra påverkad! Så blir det väl varje gång någon oskyldig "mördas" av drogade eller rattfulla? Statlig utredning pågår med samma slutsats men INGEN av dessa "tyckare" vill ta till TVÅNGSVÅRD! Således ett "absolut" tomt slag i luften! FÖR visserligen kör väl ingen ihjäl någon så länge dom är inlåsta så "viss" effekt får det ju! MEN inte hjälper det mot HUVUDPROBLEMET dvs. samma sak händer gång efter annan och INGEN kan/vill/får göra något! O)CH den som missbrukar har ju ingen chans att bryta sitt destruktiva beteende utan hjälp och det kan inte vara frivilligt (i dom flesta fallen) således gör något KONSTRUKTIVT men NU innan flera dör! Alkolås ja men nu senast var det en "lånad" bil! Skall alla som sköter sig behöva sätta in alkolås för att vissa inte kan sköta sig? Ja kanske? Fotboja på den som missköter sig? Anmälningsplikt? Absolut krav på att vederbörande genast skall tas ur "trafik" om vederbörande är ute och kör trots påverkan eller förbud! Kanske kan någon komma med flera bra ideer?

Detta har jag tillskrivit några "papperstidningar" så vi får se/höra om någon tar in det! Bland annat Kvp,NLT,GT,Corren,BLT,Expressen och Aftonbladet!  Och så brukar HP få en också för det mesta!

7 kommentarer:

 1. Alkolås har vi på våra bilar på jobbet, det funkar där men jag har hört om dem som låter sina ungar blåsa.... Stort och svårt problem det där med missbruk... ha en skön fredag! KraMen

  SvaraRadera
 2. Hej Måna jag har ju förstått att "vissa" beslutsfattare och politiker TROR att alkolås löser ALLA problem sanningen är ju att dom hoppas det föärt då behöver det inte kosta något ur staten eller kommunernas kassa och SÅ visar "dom" handlingskraft utan att behöva tänka eller GÖRA något! Cyniskt ja men "troligen" sant!

  SvaraRadera
 3. Tittade för några dagar sen på en oerhört stark film: Reservation Road, heter den, där man får följa inte bara brottsoffrens traumatiska upplevelser, utan också den som satt bakom ratten. Varför inte ha den som ett undervisningstema på våra skolor?

  SvaraRadera
 4. Längre straff löser inga problem, man måste gå till grundorsaken och behandla problemet från grunden.... Trevlig kväll på dig! ☺

  SvaraRadera
 5. Tony kan vara en LYSANDE ide! Kan vi få några i bestämmande ställning att nappa? Skall försöka se den!

  SvaraRadera
 6. Kaisa kanske skall det "kännas" (speiellt om man gör om det) men huvudproblemet finns ju kvar!

  SvaraRadera
 7. Tonys idé är inte dum Offrens trauma skulle oxå de som orsakat det få se! kraMen

  SvaraRadera