måndag 23 juli 2012

Ni som känner mig vet ju att jag skriver om ditt och

datt således hade jag en insändare i HP(Hallandsposten häromdagen appropå att HP i veckan hade tyckt att det BEHÖVS så många Riksdagsmän/kvinnor som vihar idag FÖR demokratins skull fattade jag att dom menade!


I en ledare i HP denna veckan verkar HP vara HELT för dagens antal av riksdagsmän/kvinnor! Jag tillåter mig vara mera tveksam som det fungerar(inte fungerar) dom flesta är ju bara knapptryckare och med det kvittningssystem som existerar så behöver ju inte ens alla vara på plats! Partipiskan viner ju FRISKT här och giúdnåde den riksdagsman/kvinna som (i dom flesta frågor) vågar tänka självständigt då åker man ut i kylan! Vissa av dessa politiker sittter ju i årtionden utan att ens tala eller skriva något! Fungerar demokration bra bara för att dom är många! Nej det tror inte jag det kostar bara en massa! Vet man att nästan allt avgörs i utskotten och få beslut tas VERKLIGEN i Riksdagshuset(dom klubbas där men....) ifall vi jämför med USA så får presidenten prata med både motståndare och partikamtater både i Senaten och representanthuset för att få igenom sina beslut FÖR dom får VÅGAR tänka själva dessutom personvalda eller....
 
 
 Rätt eller fel ja vad tycker ni dyrare och dyrare och längre och längre frtån oss väljare eller
 

6 kommentarer:

 1. Vad jag tycker, är som så, att det är en osalig rappakalja alltihop i politiken. Knapp knapp, dom veta knappt vad dom göra.
  Tacka vet jag Tage Erlander och den tiden. Sen om det var så bra för folket och ekonomin, det är en annan sak, men jag tror inte vi hade dom svåra skikten då.
  Nu finns det ju fattigdom i rika Sverige!

  Man får ändå vara tacksam att man lever här och nu i detta ögonblick.
  All frånvaro av sjukdom är en rikedom.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jo visst var det väl enklare då men politikerna verkade i mångt och mycket ÄRLIGARE då och många av dom hade TROTS allt arbetat med VANLIGA jobb så det kändes mera rätt när man talade om "ossarbetare" för att ta ett exempel! Mitt första val 1969 röstade jag på tage(s) parti sedan dess har det inte hänt och det beror dels på deras företrädare dels på sammanknytningen med facket och en icke hållbar(i längden) politik!

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att det politiska rävspelet alltmer centraliseras till EU, är frågan vad som til sist finns kvar, vuxendagis?

  SvaraRadera
 4. Tony visst har du en point där inte alls vad vi trodde kanske när vi gick med!

  SvaraRadera
 5. Det är inte bara i riksdagen man petas om man är för självständig. Det hände mej i kommunalpolitiken också... jag var väl för besvärlig antar jag och gubbarna som suttit sen 1800-kallt tyckte inte om det. Men jösses va de fick jobba för att bli av med mej :-)

  SvaraRadera
 6. Marlene så trist att det är så ja men dom "inpinkade" reviren verkar för många vara viktigare än framtiden eller folks bästa TYVÄRR!

  SvaraRadera