fredag 9 mars 2012

Ett minne från min tid som helikopterpilot!

Vi flög ut till en Norsk färja en natt och plockade upp en norska(12år) pojke med "magsmärtor" vill minnas att vi landade på färjan! Fick efter en stund fråga om pappa och något syskon kunde få följa med! Javisst "no problem" vi hade plats! Till Östra Sjukhuset i Göteborg vi landade där inom 25 minuter från lift off från färjan! Fram till mig kom pappan och tackade samt berättade att han/dom bodde nära Oslos sjukhus och att han ofta svurit över helikoptarar på nätterna MEN nu hade han tänkt om och insett vilken GOD nytta det kunde vara! Så vi räddade en ung man från längre lidande samt FRÄLSTE en människa till att gilla Räddningshelikoptarar! Tror vi sov gott sen ifall det inte hände något mera samma natt!

4 kommentarer:

 1. God morgon!
  Du har många goda insatser och räddningar att tänka tillbaka på, och så skönt med trevliga minnen, för det är klart, allt går väl inte på räls - för det kan väl ingen helikopter, fniss...
  Trevlig fredag o kram till er två♥

  SvaraRadera
 2. Så rätt Gerd visst kunde vi köra på marken med Puman men det blir nog hoppigt! Vissa(många) helikoptrar har ju medar så dom får hasa sig fram! Vi satte skidor på våra Pumor när vi skulle landa i snö men hjulen stack igenom så vi kunde köra(det heter taxa) även med dom på!

  SvaraRadera
 3. Det gör gott att utföra goda gärningar... :) Fredags kram ♥

  SvaraRadera
 4. Ja får man sedan "köra" helikopter och vara barmhärtig så är livet som en gräddbakelse!Kram tebax!

  SvaraRadera