onsdag 7 mars 2012

HD i Sverige har "hjärnsläpp" som vanligt?


Nu sänker man straffet för en som anfallit/skadat svårt(antar jag) sin sambo med ett samurajsvärd!  Han fick 7 år i Tings/Hovrätt? men nu sänks det till 5? år för att han var berusad! Ja vi vet ju att Rattfyllon/drogpåverkade som kör bil ofta får låga straff! Om man tar detta som ett prejudikat så borde väl alla rattfyllon frikännas för dom kan ju rimligen inte vara medvetna om vad dom gjort EFTERSOM dom är/var fulla eller vad säger ni STORA "tänkare" i HD?

Detta har jag sänt som förslag till insändare i några papperstidningar idag! Har enochannan insändare inne både då och nu! Det hjälper väl inte men "lättar på trycket" för mig! Ibland kommer någon fram och säger "bra att du skriver jag kan/vill inte"  och det känns ju so lite uppmuntran! Vidare får jag flera "medhåll" än rena påhoppen i tidningarna!

2 kommentarer:

  1. Straffen blir mildare och mildare, varför kan man ju fråga sig? Var sitter felet, vem dömer? Eller är detta bara ett resultat av ett raserat system? Många frågor och färre svar. Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Ja Kaisa vi är väl många som undrar och Rättsskiparna verkar fjärma sig mer och mer! Skattebrott mot staten och narkotikabrott! Men i vissa fall tar man sig ju för pannan!

    SvaraRadera