fredag 17 juni 2011

En av dom dagar som jag va mest stolt över mig själv!

4:e  April 1974 på F 5 i Ljunbyhed! Rosen har jag fått av vår tidigare klassföreståndare från tiden på Herrevadskloster där vi läste in delar av studentexamen i civila ämnen! Sedan vidtog 1 års flygutbilödning på Flygskolan!Vi flög ca 34 timmar Sk 61 Bulldog och ca 135 timmar Sk 60 SAAB 105  samt läste aerodynamik,meterologi,flygengelska teknik om dom plan vi flög samt hade allmänmilitär utbildning(PEST) vidare hade vi en del idrott ja jag har säkert glömt massor men när vi kvitterade ut våra GULDVINGAR(tror det är hyggligt mycket guld i dom) som är numrerade och vi fick två varefter vi hjälpte varann  att sätta fast densamma(1) på uniforems högra sida! Vi fick själva förbereda uniformen genom att göra hål och sy med tråd runt! Det var på den tiden...

10 kommentarer:

 1. Det är skönt att leva på goda minnen och en och annan god middag *ler*
  Ha det gött!

  SvaraRadera
 2. Tack Gerd! Jo minnen och mat är inte dumt!

  SvaraRadera
 3. Stiligt blev det. Jag har faktiskt funderat om det är guld i vingarna, men nu vet jag. Trevlig Helg.

  SvaraRadera
 4. Tack Optimist skall kolla sen om jag ser någon stämpel eller någon vet! Dom är åtråvärda eftersom dom är personliga och numrerade utomlands i många länder är det bara att hämta ut flera och man kan ge bort som souvenir!

  SvaraRadera
 5. om en sent ; grattis till vingarna:)

  Det är förövrigt synd att inte lumpen finns kvar i någon form, tex tre månader i fält och en månad samhällsskydds/polis tjänst.

  SvaraRadera
 6. l-hs tack och i det övriga har du helt rätt tänk så bra det vore för många att komma hemifrån och få lära sig "lite" folkvett samt att ta hänsyn till andra i en grupp och att delta i en sådan!

  SvaraRadera
 7. Stilig karl :-) Och minnen fyllda med vingar!

  SvaraRadera
 8. Jag har en flygarvän (Gösta Norrbom) som skrivit "ATT flyga är att leva" och det STÄMMER tycker jag! Lycklig den som får betalt för att göra något som man njuter av...

  SvaraRadera
 9. Jag kommer ihåg när min pappa fick sin trafikflygarlicens, jösses va lycklig han var :-)

  Å jag var glad som slapp förhöra honom på hela bcl´en och morsekoder...

  SvaraRadera
 10. Ja du Marlene BCL var inget att "leka" med den har välö inte blivit snällare idag! Tror att Morsealfabetet är struket numera men jag "kunde"

  SvaraRadera