onsdag 15 juni 2011

Visste ni detta om hur det går till?

Brottsoffer får "ofta" inte in sina tilldömda pengar FÖR dom skall själva se till att driva in pengarna eller få via försäkringar eller brottsskadefonden VISST är Sverige fantastiskt och VISST tar man hand/hjälper dom som har det sämst! Först blir man våldtagen ,misshandlad,rånad eller kränkt på olika sätt och sedan skall man själv ORKA se till att man får sin ERSÄTTNING! Rättsäkert mja knappasst! SJÄLVKLART borde staten förskottera dessa pengar !

8 kommentarer:

 1. Ja, det är ett fantastiskt samhälle vi lever i. Kan riktigt se löpsedlarna framför mig: Brottsoffer anlitade torped för att få tillbaks sina pengar..

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är OVÄRDIGT att inte samhället via försäkring eller via "skattkistan" förskotterar dessa pengar för att sedan driva in dom....

  SvaraRadera
 3. Det känns som ett hån mot dom drabbade...... det dom behöver är ju HJÄLP! Dom är ju redan knäade...

  SvaraRadera
 4. Helt sanslöst. Ofta har ju dessa förövare inga pengar med den påföljd att den drabbade kan slå sig blodig på att försöka få sin rättmätiga del. Nej, som du skriver, staten borde rycka in. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 5. Det är en skymf mot oss medborgare, punkt! ☺

  SvaraRadera
 6. Gerd,Optimist och Kaisa vi är överens såvitt jag KÄNNER! Hoppas någon i beslutande ställning tar till sig endera året??

  SvaraRadera
 7. Har du inte skrivit om detta förut..? Svarar som jag gjorde då, att Kronofogden bara är skyldiga att göra ett försök med delgivningsman. Därefter kan borgenären bli tvungen att själv söka upp gäldenären och delge honom/henne.

  Men min erfarenhet är ändå att KF jobbar på, så att detta inte sker - om man inte själv begär att få delge. Jag hoppas verkligen att det inte stämmer, att just brottsoffer i verkligheten blir tvungna att delge själva. Det har jag svårt att tro, faktiskt...

  En sak som jag _vet_ är sann i det här sammanhanget, är dock att brottsoffer som har försörjningsstöd är tvungna att ta upp skadeståndet som inkomst. Och då räknas försörjningsstödet av från det - vilket betyder att brottsoffren bara får ut samma belopp ändå. Då är det ju ingen mening med ett skadestånd...

  (Alltså så här: om du får 50 000 kr i skadestånd och brukar få 10 000 i månaden från soc, så säger soc att "nu får du inget socialbidrag på fem månader - du får leva på samma nivå som vanligt i de fem månader som skadeståndet räcker. Återkom sedan hit.")

  //Neffi

  SvaraRadera
 8. Jodå jag har skrivit om detta förr men media tog upp det häromdagen igen så tydligen är det många som får vänta länge eller jobba mycket för att få sina pengar! Varför utdöma skadestånd om ändå pengarna inte SÄKERT kommer!

  SvaraRadera