onsdag 7 december 2011

Är det OLAGLIGT eller INTE?


Pappan åtalades för brott mot strålskyddslagen när sonen i somras lekte med en grön laserpekare. Nu frias han från brottet.
Det var i somras som den tolvårige sonen blev påkommen med att leka med en grön laserpekare på en camping i Halmstad. Polis tillkallades, laserpekaren togs i beslag och åklagaren ville bötfälla pappan. Den 34-årige pappan överklagade med hänvisning till att det var sonens laserpekare och inte hans. Fallet gick till domstol där han åtalades för brott mot strålskyddslagen eftersom pekaren var tillståndspliktig.
Mannen uppger att han gett pengar till sin son i födelsedagspresent och att sonen sedan köpt laserpekaren i Thailand när de var där på semester 2009. Han visste inte att de var förbjudna i Sverige. När de i somras befann sig på campingen visste han heller inte om att sonen hade laserpekaren med sig och att han därför aldrig kan anses haft den i sin ägo. Tingsrätten lyssnade på pappan och friade honom. Han får dessutom tillbaka laserpekaren.
Eftersom åklagaren inte kan bevisa att pappan kände till laserpekaren och att det heller inte finns något lagstöd i vare sig hans vårdnadsansvar eller tillsynsansvar, friar tingsrätten honom från det påstådda brottet. Pappan får även tillbaka sina reskostnader i samband med rättegången.
Får han/dom således tillstånd att inneha denna nu? Varför har vi lagar? Är inte en vuxen ansvarig för vad ens barn gör! FATTAR dom och ANDRA vad det kan innebära att bli förblindad(olycker med kanske dödlig utgång) dessutom kanske ögonskador av livslång karaktär! BYT UT ALLA I ALLA Tingsrätter i Sverige alldeles för många "stolpskott" sitter där om man utgår från hur dom dömer!

2 kommentarer:

  1. Föräldrar skall ha sina barn under uppsikt. Det är föräldrars uppgift att se till att barnen "håller sig på mattan" Vi har ett helt sjuk system som är full av brister. Kram!

    SvaraRadera
  2. Kaisa visst borde det väl vara så? Vissa hävdar ju i sin iver att fiska röster att rösträttsåldern skall sänkas till 16 men idag flyttar ju dom flesta inte hemifrån förrän dom är 25 eller mer! Så det är mycket som är snett men eget ansvarstagande och för dom man har ansvar för....

    SvaraRadera