tisdag 13 december 2011

Lucia härstammar från Italien....

närmare bestämt Syracusa på Sicilien  hon blev helgonförklarad (när minns jag inte) enligt sägnen så var det en äldre man som förälskade sig i henne (inte minst hennes vackra ögon) hans känslor besvarades inte ! Hon stack ut sina ögon för att dom inte skulle locka mera! Sedan dog hon minns inte hur men det var i korta ordalag! Kanske någon kan fylla i.... ja annars finns ju NE eller Google att tillgå! Hoppas ni får en trevlig dag!

8 kommentarer:

 1. Kan inte historien om Lucia. I Norge firade vi inte Lucia, jag var 11 år och på besök i Sverige första gången jag var med om ett luciafirande. Det var häftigt, ja riktigt häftigt.... Ha en fin LuciaDag KurreBurre :)) Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag har skrivit historien om Lucia tidigare i min Expressen-blogg. Idag är jag lat och gör inte så mycket administrativt. Har fullt sjå med allt runtomkring mig nu, puh.
  Ha en glad Lucia och kramkram♥

  SvaraRadera
 3. Kaisa var det en chock att få se folk i vita kläder med "brand" i håret eller händerna?

  SvaraRadera
 4. Ta igen dig du Gerd! Hoppas jag inte hade förvanskat för mycket ! Tog det ur minnet(det som är kvar av detsamma) så det kan vara lite fel och mycket fattas!

  SvaraRadera
 5. Shit ja, jag trodde utomjordingar gjorde ett besök, ha ha ha... Men sedan trodde jag att jag hamnat i en vaken dröm. :))))) Det var verkligen vackert.....

  SvaraRadera
 6. Kaisa jag förstår någon från USA:s södra delar kunde ju fundera i andra banor?

  SvaraRadera
 7. Lussebullar!säger jag.. KraMen

  SvaraRadera
 8. Ja Måna det är GOTT dom ska va GULA och med russin tycker jag KRAM på dig själv!

  SvaraRadera