söndag 11 december 2011

Sverige ett av världens mest sekulaliserade länder!

Detta mantra säger många ur media gång efter annan! FÖR man tror eller VILL att det ska va så! Som bevis används bland annat att många lämnat svenska kyrkan! Lämnar kyrkan gör väl många för att dom vill slippa skatten eller för att kyrkan länge strävat i att allt skall va som förr! Således blir det tomt i kyrkorna! Behöver inte många något att "tro" på inte bara en ny platt-TV eller Flera(flest) vänner på facebook? Hur kan det annars komma sig att så MÅNGA mår psykiskt så illa i detta land där levnadstandarden är hög? VARFÖR är det SÅ många som kommer till kyrkor och sitter tillsammans samt lyssnar på präster och diakoner när en större eller mindre olycka(katastrof) inträffat? Estonia eller Tsunamin då kom det många eller efter discobranden på Hisingen  varför går man inte till ett "köptempel" då??  Vad tror eventuella läsare?Visst behöver kyrkan reformeras men jag tror att den kan vara en stor tröst för många! Sedan kan man ju NATURLIGTVIS tro utan att visa upp det!

2 kommentarer:

  1. Jag har inte gått ur svenska kyrkan, men jag besöker den nästan aldrig. Många människor köper sig lycka för stunden, men vid sorg så behöver de något att tro på för då räcker det inte att köpa sig tröst. Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Kaisa man behöver inte gå dit så ofta! Jag går ofta in och tittar på kyrkor när jag är ute och reser kan gå in och tända ett ljus! Visst behöver vi tröst på ett eller annat sätt när det är sorg eller motgång men det kan man ju få på massor av sätt!Tror dock att kyrkan kan komma att spela större roll om dom tar "chansen" nu för många behöver nog något mera än bara mera prylar och STRESS! Kram på dig också!

    SvaraRadera