fredag 9 december 2011

Klimatmöte i Durban som kommer fram till...

såvitt jag förstår ingenting alla politiker (som har något att säga till om) verkar ta detta med en klackspark eller prioriterar ekonomi och gen överlevnad(återval) framför eventuella faror med fortsatt "kör så det ryker" sedan kan jag personligen tycka at det finns mer än KLIMATET att bry sig om! Sopbergen kring våra Megastäder ,utfiskning och nedsmutsning av haven,nedsmutsning av vårt dricksvatten, slöseri med dricksvatten,nedhuggning av skogar (främst regnskogar) byggnationer på våra åkerjordar och INTE minst idiotin att  koka etanol av grödor för att köra bilar som KONKURRERAR ut vanlig odling av mat! Nåja vi överlever troligen även detta men våra barnbarn får troligen kämpa mera än vi!

3 kommentarer:

 1. Klimatfrågorna borde ju vara jätteviktigt, pengar kan vi inte ta med oss dit vi en dag skall återvända.

  Men pengar och makt och girighet är det som styr världen, skrämmande! Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja< Kaisa tyvärr är det så sedan kan man ju inte stoppa allt idag men det går nog med GOD vilja att både tjäna pengar och spara miljö MEN då måste politiker VÅGA lite mera och lämna en del inpnkade spår!

  SvaraRadera
 3. Fast... det finns ingen anledning att KONKURRERA med matproduktion - det finns gott om mark. Mat OCH bränsle är det som gäller. Bränslet säljer man till Europa - så får man pengar att investera i ännu bättre jordbruk.

  SvaraRadera